tiistai 14. elokuuta 2012

Betoniaskartelua

Pikkusisko on jo useamman vuoden haaveillut tekevänsä betonikirjassa näkemiään betonisia raparperinlehtiä. Tähän kesään asti asia oli jäänyt haaveilutasolle, kunnes tuli aika valaa mökin saunan perustukset ja siis loistava syy ostaa vähän liikaa betonia. Raparperikausi oli kukkeimmillaan, joten lehtien saatavuus oli taattu.



Lehdet aseteltiin pienen hiekkakumpareen päälle, jotta niistä kuivuttuaan tulisi kuperia ja kippomaisia. Seuraavaksi ne peiteltiin betonilla ja jätettiin kuivumaan. Ensimmäisellä kertaa olimme vähän turhan hätäisiä ja innokkaita näkemään lopputulosta, joten toinen lehdistä halkesi kahtia, kun siitä irrotettin raparperinlehteä. Eli maltti on valttia :) Ellei tietysti tarkoituksella halua pienempiä kippoja ;)


Ehjän lehden lopputulos näyttää tältä, sen jälkeen kun raparperi oli riivitty irti:


Puolikkaistakin tuli ihan hauskoja:




Tohkeissamme yritimme myös betoniruukun tekoa. Kaikki sujui loistavasti aina siihen asti, kunnes piti irrottaa kuivuneesta ruukusta sisempi muotti. Koska olimme täyttäneet kipot tarkasti reunaan asti, emme tietenkään onnistuneet poistamaan sisempää muottikippoa, josta ei yksinkertaisesti saanut otetta. Ruuvimeisselillä tökkimistä emme suosittele, sillä lopputuloksena oli haljennut ruukku :(  Vähän harmittaa, mutta ensi kerralla olemme toivottavasti  fiksumpia ja saamme myös ruukun kokonaisena irti muoteistaan.

1 kommentti:

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...