lauantai 27. lokakuuta 2012

Kirjoneulelapaset

Kirjoneule on ollut vähän pelottava alue, johtuisiko aikanaan koulussa tehdyistä tumpuista, joiden kuviot krinnasivat jokaiseen mahdolliseen suuntaan.. Nyt Isosisko päätti kuitenkin yrittää uudestaan ja tyylilleen uskollisena sukelsi aiheeseen suoraan syvälle. Eihän se nyt niin vaikeaa voi olla.. Kirjastosta osui käteen aivan ihana kirja Fair Islen lapasista ja sormikkaista. Ei ihan yksinkertaisimpia ohjeita aloittelijan taidoille, mutta jos kerran leikkiin lähdetään, niin tehdään se sitten kunnolla:) Lapaset valmistuivat yllättävän nopeasti. Kun kirjokuvioon pääsi kiinni, ei sitä malttanut lopettaa, vaan aina piti tehdä vielä yksi kerros..


 
 Kuvioneuleen lisäksi uutta oli peukalon malli. Kiilapeukalo on ollut tähän asti aina ykkösvalinta, mutta nyt oli kiva kokeilla tuollaista toisenlaista versiota. Myös kärki on erilainen, mitä yleensä tulee tehtyä, joten näissä lapasissa on uutuuden viehätystä monella tavalla.
 Lopputulos on ihan kiva, vähän vielä harjoittelua niin seuraavista tulee jo hyvät:) Lämpimät ovat kuitenkin, ainakin tänään syksyn ensimmäisissä pakkasissa pärjäsi mukavasti.

Tuo kirja, josta ohje on, on Carol Rasmussen Noblen Knitting Fair Isle Mittens & Gloves: 40 Great-Looking Designs.

1 kommentti:

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...