lauantai 13. heinäkuuta 2013

Virkattu pefletti

Juhannuksena uudistettu  mökkisauna suorastaan huutaa uusia peflettejä. Aikamme mietimme millaisia ja mistä materiaalista tekisimme ja lopulta päätimme kokeilla hamppulankaa. Tässä ensimmäisenä valmistuneessa lasten versiossa on käytetty hamppu-puuvillasekoitusta. Pehmeä ja kiva lanka virkata. Pinta on vähän vohvelimainen, sillä tarkoituksena on jossain vaiheessa värkätä myös vohvelipyyhkeet. Kuvio söi yllättävän paljon lankaa, siksi tästäkin tuli kaksivärinen, vaikka alunperin oli tarkoituksena tehdä yksivärinen.

Ei kun saunomaan! :)
.
2 kommenttia:

  1. Heih, kuinka paljon yhteen peflettiin meni suunnilleen lankaa? Suunnittelen myös jonkinlaisen laudeliinan virkkaamista ja mietin, että kuinkahan paljon pitäs varautua ostamaan lankaa.

    VastaaPoista
  2. Paula, tuossa kuvassa olevaan peflettiin meni 100 g pellavalankaa, aika paksua. Koko on lapselle sopiva. Tuo vohvelivirkkaus veti enemmän lankaa, kuin olimme laskeneet lankoja ostaessa, joten pefletit teimme kutomalla vastaavanlaista kuviota (blogin keittiöpyyhepostauksessa näkyy tuo kudottu versio). Kutoen samalla lankamäärällä sai aikuiselle passelin pefletin.

    VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...