maanantai 6. tammikuuta 2014

Tilkkuvillis ja hamonen

Tähän Kummitytön settiin tuli idea aivan yllättäin. Alunperin tarkoituksena oli tehdä hame ja bolero, mutta kummankin tekoprosessi tökki pahasti, joten piti ottaa käyttöön suunnitelma B.

Hame päätettiin tehdä kutomisen sijaan ompelemalla. Eli siis lähdimme penkomaan varastoja. Lopputulos on kierrätyskankaista tehty rimpsuhamonen. (Blogi haluaa jostain syystä väkisin kääntää kuvan pystyasentoon :( )
Hameen väreihin sopivia villatakkilankoja ei varastoista löytynyt, joten kipitimme kauppaan ja ostimme langat takkiin, josta ei tuossa vaiheessa vielä ollut sen tarkempaa ajatusta. Koska alkuperäinen suunnitelma kariutui mallien tylsyyteen, piti saman toistuminen estää, jotta saataisiin jotain valmista nopealla tahdilla. Päädyimme kokeilemaan erilaisia pintoja, ja kun niitä oli syntynyt muutama lappunen, päätimme käyttää ne hyväksi ja tehdä villatakin alaosan tilkuista. Erilaisia pintoja tehtiin lopulta kahdeksan.Hihat päätettiin raidoittaa. Lisää eloa pintaan tehtiin kutomalla yksi nurja kerros värinvaihtokohtaan.
Jotta takista ei tulisi liian peppipitkätossumainen, päätimme tehdä yläosan, nappilistat, hihansuut ja alareunan kaikki tummansinisellä. Hihansuiden resorista tehtiin vielä vähän ylipitkä, jotta hihat eivät jäisi aivan pian lyhyiksi.

Kokoamisvaiheessa tuli kerran jos toisenkin mietittyä idean loistavuutta, oli nimittäin melko monta lankaa pääteltävänä ja saumaa ommeltavana.. Mutta ehkä se kuitenkin kannatti :)

Napit irroteltiin omasta vanhasta mökkimekosta, ja ommeltiin tietysti pinkillä.
Itse olemme hyvinkin tyytyväisiä lopputulokseen, erityisesti kun tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme näin ison työn täysin omasta päästä.

Mitä mieltä te olette?

2 kommenttia:

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...