sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Varaslähtö jouluun

Käytiin ale-kirjaostoksilla ja mukaan tarttui useampi jouluaiheinen kirja. Ei mikään suuri yllätys, jouluihmisiä kun ollaan. Kirjojen selailun seurauksena oli luonnollisesti se, että alkoi tehdä hurjasti mieli pipareita. Koskaanhan ei voi olla liian aikaista aloittaa joulupuuhia, joten korkattiin tuo touhu jo tänään. Vaaranahan toki on, että kyllästytään koko touhuun, tai ainakin pipareihin, jo kauan ennen joulua.. Mutta se riski on ottamisen arvoinen ;)
Jostain käsittämättömästä syystä kaapista sattui löytymään ohjeessa tarvittavat aineet, joten ei kuin tuumasta toimeen. Taikina oli oudon yhteistyöhaluinen, ei tarttunut ja oli tosi helppo käsitellä. Yleensä piparien vääntäminen on paljon työläämpää, mutta tämä onnistui näppärästi.
Ja lopulta päästiin maistelemaan uunituoreita pipareita. NAM! Tuo tavallista vaaleampi väri johtuu vaaleasta siirapista. Tavallisesti on käytetty tummaa, mutta tämä ohje oli jostain syystä vaalealle. Maku on väristä huolimatta loistava :)
2 kommenttia:

  1. Meilläkin vanhempi poika on jo kesällä aloittanut sen "äiti, millon leivotaan pipareita"-hokeman!! :D Vielä en ole kuitenkaan urakkaan alkanut :D ehkä jostain valmistaikinasta voisi ekan satsin tehdä Pojan mieliksi!

    VastaaPoista
  2. Joo siinä käy helposti niin, että kun kerran aloittaa, jää koukkuun ;) Mut piparit vaan on niin hyviä :)

    VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...