lauantai 25. heinäkuuta 2015

Lankaretkellä

Tällä viikolla tehtiin parin päivän lankaretki seudulla Satakunta - Etelä-Pohjanmaa - Pirkanmaa. Etukäteen oli tehty alustava reittisuunnitelma, joka vähän eli matkan aikana, jos satuttiin löytämään uusi lankakauppa.

Ensimmäisenä osuttiin Vammalaan, joka ei varsinaisesti edes ollut reitillä, ja suunnistettiin Silmu&Solmuun, joka oli tuttu jo viime kesältä. Tämä kauppa ei ollut listalla, joten kesäaukioloajat tulivat yllätyksenä, kauppa oli torstaina kiinni :(
Eniten harmitti ehkä sen takia, että ikkunoissa oli suuret ALE-kyltit ;)
Jatkettiin matkaa ja seuraava kohde oli Liljan lankakauppa. Matkaa oli jonkin verran, joten otettiin välillä tauko aivan ihanassa kesäkahvilassa Pomarkussa. Koskimaisemissa kaffittelu piristi kummasti.


Liljan lankakauppa löytyi kirjaimellisesti keskeltä ei mitään, mutta yhtä ystävällistä vastaanottoa ja palvelua ei ole osunut ennen eikä jälkeen vastaan. Myyjä auttoi ja suositteli lankoja tyrkyttämättä kuitenkaan mitään. Valikoimassa oli pääosin Dropsia ja Katiaa, mutta väreistä ja laaduista löytyi valikoimaa riittävästi. Kauppa oli nyt väliaikaisissa tiloissa, mutta on kuulemma muuttamassa uuteen paikkaa samaisella kylällä. Merkattiin sekin jo valmiiksi seuraavaa kertaa varten :)

Tänne tullaan varmasti uudestaan ja suositellaan lämpimästi. Itse kiertelimme paikalle pikkuteitä, mutta paikka on itse asiassa yllättävän lähellä Vaasa-Pori tietä.
Seuraavaksi jatkoimme Kristiinankaupunkiin ja Lilla Gårdsbutikeniin. Pihalla seisovasta Lanka-ambulanssista oli luettu joku lehtiartikkeli aiemmin kesällä. Ideana aivan loistava :) Valikoima lanka-ambulanssissa oli yllättävän monipuolinen noin pieneen tilaan. Itse puodissa oli lisää lankoja. Erityisesti silmät ja sormet tarttuivat ihaniin Opalin sukkalankoihin. Tämä puoti on kuulemma avaamassa nettikauppaa loppukesästä, joten kannattaa käydä kurkkaamassa jollei satu olemaan muuten Kristiinankaupungin suunnalla.Närpiöstä löytyi Närpes handarbetsaffär nätin sillan kupeesta. Täälläkin valikoima oli pikkukaupaksi yllättävän monipuolinen ja hinnat kohdillaan. Löytyi esimerkiksi färsaarelaista villaa, johon ei ihan joka lankakaupassa törmää. Sukkalangoissa löytyi valikoimaa ja niitä lähtikin muutama kerä mukaan.

Seuraavana päivänä oli ensimmäisenä kohteena Tapion kauppa Päntäneellä. Täällä olikin lankaa sen verran, että ensimmäinen puoli tuntia meni ihmetellessä mistä päin aloittaisi.. Valikoimaa löytyi niin merkeissä, väreissä kuin laaduissakin sen verran paljon, että valitseminen ja päättäminen oli hankalaa. Lopulta kuitenkin onnistuttiin :)

Parkanossa kohteena oli Parkanon kehräämö. Paikka oli tosi sympaattinen, samoin myyjäsetä. Hinnat olivat langoissa kohdillaan ja valikoimaa ihan kivasti. Satuttiin paikalle kovassa sadekuurossa ja lähtiessäkin vielä satoi, jolloin ihana 80-vuotias myyjäsetä tuli saattamaan autolle sateenvarjon kanssa, että päästään kuivina. Tuollaista palvelua ei tarjota ihan joka paikassa :) Kaikinpuolin suositeltava paikka tämäkin.


Viimeiseksi pysähdyttiin uudestaan Silmu&Solmuun, jonne ehdittiin juuri ennen sulkemisaikaa perjantaina. Kiva pieni kauppa, josta lähti mukaan vielä viimeiset sukkalangat.Sitten vielä takaisin mökille tutkimaan saalista.

Näillä varmaan pärjätään ensi kesään, jolloin ajateltiin tehdä vastaava retki Itä- tai Keski-Suomen suuntaan. Tai sitten perustetaan ihan oma lankakauppa, varastoa kun on jonkin verran.. ;)

 Jos tiedät hyviä lankakauppoja Itä- tai Keski-Suomen suunnilta, niin suosituksia otetaan ilolla vastaan :) Ja me siis katsomme karttaa Lounais-Suomen suunnasta, jolloin Turunseutua lukuunottamatta moni paikka on joko idässä tai pohjoisessa ;)
5 kommenttia:

 1. Herramunjee, mikä saalis! Kivoja kauppoja teidän matkan varrella olikin. :)

  VastaaPoista
 2. Päivän paras postaus! ihanan valtaisa lankakasa .)

  VastaaPoista
 3. Pirtin Kehräämö Hiirolassa lähellä Mikkeliä

  VastaaPoista
 4. Olipas tietoisku ja mahtavat ostokset.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista :)
  Toivottavasti on apua muillekin, jotka samalla suunnalla samoilla asioilla liikkuvat.
  Ja kiitos myös uudesta vinkistä. Pirtin kehräämö menee heti ensi kesän listalle :)

  VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...