sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kämmekkäät pikku ystäville

Syksyn aikana Pikku Apulainen ja Kummityttö molemmat ihastelivat pöllökämmekkäitäni ja kautta rantain pyysivät paksuja kämmekkäitä myös itselleen. Ystävänpäivän kunniaksi teinkin molemmille yllätykset.

Pikku Apulainen tykkää ketuista, joten hänelle tein koristeiksi ketut.
 Kummitytön kämmekkäisiin tein puolestaan sydämet.Molemmissa kuviot on tehty jälkeenpäin silmukoita jäljentäen. Aikaisemmin en ole erityisemmin välittänyt tuosta jälkeenpäin jäljentämisestä, mutta tällä kertaa homma sujui oikein mallikkaasti ja aloin jopa tykätä siitä. Opin nimittäin, että tasaista jälkeä syntyy, kun tekee silmukat koko ajan samasta suunnasta, eli esim. vasemmalta oikealle ja liikkuu kuviossa eteenpäin mieluummin vaaka- kuin pystytasossa. Näin sain silmukoista tasaisemman kokoisia, eikä tullut ikäviä kiristyksiä tai löysiä kohtia.

Tarkoituksena oli kirjoittaa ohje tänne blogiin, mutta valmiit työt lähtivät saajilleen ennen kuin ehdin ohjetta kirjoitella sen paremmin muistiin. Kuvioihin löytyy ideoita esim. tuolta blogin Pinterest-sivulta. Muokkailin omat versiot, jotta sain oikean kokoiset ja haluamani näköiset kuvat.

Itse kämmekkäät on kudottu Isoveljestä ja kuviot on tehty eri jämillä.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköisiä kämmekkäitä.
    Tosi näppärätkin käyttää ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi :) Joo, tytöt kuulemma tykkäävät käyttää, vähän vaihtelua rukkasiin..

    VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...