tiistai 8. maaliskuuta 2016

Ylhäältä alas -kudottu villapaita

Tästä paidasta tuli tylsästä väristä huolimatta, tai juuri sen takia, suoraan uusi lemppari. Ensimmäistä kertaa tein paidan ylhäältä alas ja sehän avasi aivan uuden maailman. Kokeileminen oli helppoa, pituutta ja leveyttä oli yksinkertaista muutella tarpeen mukaan ja lopputulos oli juuri oman kokoinen ja näköinen paita.

Kudoin koko paidan pyörönä, mikä joudutti työtä kummasti. Samalla tarvittavat ompeluosuudet jäivät minimiin eli pieniin koloihin kainaloissa. Lankana käytin Dropsin alpacaa, joten paita on ihanan kevyt, superlämmin, ei kutita lainkaan eikä vie paljon tilaa, jos haluaa esimerkiksi pakata mukaan reissuun.

Lankaa meni alle 250 grammaa, mikä on mielestäni tosi vähän. Puikkokoon valitsin reilusti yläkanttiin, eli kudoin ohutta lankaa viitosen puikoilla. Lopputulos on juuri sopivan löysä, jotta paita laskeutuu kauniisti. Kudon siis melko tiukkaa, siksi nuo viitosen puikot eivät olleet mun käsialalle liian isot, vaikka ehkä hurjalta kuulostaakin :)

Ohje jota käytin oli lähinnä suuntaa-antava, mutta toimi aivan loistavasti. Se löytyy täältä.4 kommenttia:

 1. Nätti! Käytännöllinen villapaita. Sopii monen kanssa. Varmasti miellyttävä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, tästä on kovaa vauhtia tulossa ihan lempipaita :)

   Poista
 2. Kiva pusero, kaunis ja siisti käsiala sulla. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Ja tervetuloa lukijaksi! Lähden samantien kurkkaamaan sun blogiin.

  VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...