perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kortteja, tossukat ja unirätti


Pikku Apulainen sai viime viikolla Serkkupojan ja tietysti uudelle tulokkaalle piti tehdä oma kortti. Serkkutyttö sai luonnollisesti myös oman korttinsa, nyt kun hänestä tuli isosisko;) Tuo kortin teksti on Pikku Apulaisen itsensä keksimä, ja jotenkin kovin hellyttävä.
Ja koska pieniä juttuja on kivampi kutoa kuin isoja, on edes jonkinlainen todennäköisyys, että joskus valmistuvat, Isosiskokin innostui vauvajutuista. Tossukat on tehty kahdella puikolla Isoveljestä. Projekti oli siinä mielessä loistava, että kudontaosuus valmistui yhdessä illassa. Ompelemaan ryhtyminen veikin sitten oman aikansa, se kun ei ole ollenkaan niin kivaa.. Mutta nyt ovat lopulta valmiina. Tossukoihin oli ensin ajatuksena laittaa jotain nauhaa, mutta jostain putkahti mieleen pyörittelynaru, eikä siitä ajatuksesta päässyt irti, ennen kuin oli ryhtynyt tuumasta toimeen;) Narua pyöritellessä tuli muuten ihan ala-astefiilis, silloin tuollaisia nyörejä pyöriteltiin enemmänkin..


Tossukoiden lisäksi löytyi ohje hauskaan unirättiin. Lopulta tuo lopputulos on itse asiassa kahden eri ohjeen yhdistelmä, rättiosa ja pää ovat siis eri ohjeista. Rätin teossa hauskinta oli hollanninkielisen ohjeen lukeminen. Ensimmäistä kertaa käytin sen kielistä ohjetta, mutta hyvinhän tuo sujui, ehkä siksi että oli hyvin yksinkertaista perusvirkkausta;) Mutta tulihan nyt ainakin todistettua, ettei mennyt sekään kielikurssi aikanaan hukkaan;) Pää puolestaan on täältä. Vaikeutena oli lähinnä valita minkälaisen pään oikeastaan haluaisi, vaihtoehtoja kun oli monta. Jostain syystä tuo norsu tuntui kivoimmalta. Ainakin siihen saakka, kun piti ruveta yhdistelemään osia, mikä siis tarkoitti ompelemista, joka ei ole ollenkaan mielipuuhaa.. Vähän ovat silmät eri kohdilla ja kärsäkin vinossa, mutta ehkä se tuo vaan paremmat unet;)

3 kommenttia:

  1. Eritoten ihana tuo norsu :) Tosi veikee haliruttauskaveri.

    VastaaPoista
  2. Voi että tuo norsu on ihana! Harmi, etten ole löytänyt blogiasi aiemmin. Täytyy varmaan tehdä yksi tuollainen varastoon, kun näitä lapsia tuntuu lähipiiriin syntyvän :)

    VastaaPoista

Muuta kivaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...